dimecres, 26 de setembre del 2012

Ripoll i Vallfogona, territoris catalans lliures

Des de l'Assemblea Nacional Catalana - Ripollès per la Independència continuem treballant per assolir una Catalunya lliure. Els nostres passos són enfocats al municipalisme en particular i a la nació en general. Així doncs, cada pas que afavoreixi a la Independència catalana, serà reconegut i felicitat per Ripollès per la Independència.

Amb aquest objectiu, amb l'objectiu de la Independència, Ripollès per la Independència ha facilitat propostes de mocions a, de moment, dos ajuntaments del nostre àmbit i en els propers mesos farà arribar la proposta als altres ajuntaments. Aquests dos ajuntaments han estat Ripoll i Vallfogona del Ripollès.

El passat dijous dia 20 de setembre el ple de l'Ajuntament de Vallfogona va aprovar que la població sigui declarada "territori català lliure". Aixó mateix va passar el passat dimarts dia 25 de setembre a Ripoll.

Per tant, aquesta proposta, ja ha estat votada i acceptada a dos ajuntaments. A continuació passarem a detallar els 3 punts dels que consta la proposta aprovada i construïda per l'ANC Ripollès per la Independència:

1- Declaració de territori català lliure i sobirà.

2- Acceptació de les lleis espanyoles fins que el Parlement de Catalunya dicti les lleis catalanes.

3- Instar al Parlament de Catalunya a proclamar la independència l'Estat Català lliure.

Aquests tres puts es justifiquen de la següent manera:

1- Els pobles que aproven la moció es declaren territoris catalans lliures.

2- Els ajuntaments han de continuar tenint lleis on basar-se i, ja que el Parlament no ha dictat les lleis perquè l'Estat Català encara no ha estat creat, les lleis vigents al dia de la votació i aprovació de la moció seguirant vigents provisionalment.

3- S'insta al Parlament de Catalunya a proclamar la independència obviant qualsevol pas previ, com podria ser un referèndum. Aquest pas s'obvia perquè a dia d'avui Catalunya seguix regida per la Constitució Espanyola i aquesta no contempla que cap comunitat pugui fer un referèndum vinculant, ja que la compentència en aquest àmbit és espanyola i, per tant, del govern central. Això provoca que per poder fer aquesta consulta vinculant abans el Parlament ha de declarar la independència i així no està sotmés a cap constitució prèvia.

Així doncs, reafirmem el compromís de l'Assemblea Nacional Catalana - Ripollès per la Independència, per tal de donar suport a qualsevol mesura que s'acosti o insti al dret a l'autodeterminació de Catalunya i a la Independència de la nostra nació. I en aquest camí seguirem treballant.

Visca Catalunya Lliure!
Visca Catalunya nou Estat d'Europa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada